MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutus
Försvarsutbildning

10.12.2017

Ilmapuolustuspiirin Someroharjun koulutuspaikan vuosijuhlassa Rovaniemellä palkittiin perjantaina 8.12.2017 merkittäviä Ilmapuolustuspiirin toimijoita.

Eversti Mikko Kauppala palkittiin MPK:n hopeisella ansiomitalilla

Eversti Mikko Kauppala on toimiessaan Lapin lennoston komentajana osoittanut erinomaista kiinnostusta Ilmapuolustuspiirin toimintaan. Hän on ohjannut lennoston koulutusta uuteen suuntaan ja osallistunut aktiivisesti kursseihin tilaajan edustajana. Hänellä on myös hyvät suhteet Jääkäriprikaatiin, mikä entisestään edesauttaa Ilmapuolustuspiirin kuin myös Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirin toimintaedellytysten luomista ja ylläpitoa Rovaniemellä. Lennoston komentajana eversti Kauppala tukee arvovallallaan ja päättäväisellä toimeenpanoasenteellaan myös Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirin toimintaa kiitettävästi.

MPK:n rautaiset ansiomitalit kolmelle

Sihteeri Jaana Hirvonen on toiminut vuosikausia Ilmapuolustuspiirin Pohjoisen alueen yhteistyökumppanina. Hän on ollut mukana jo Valmius 98 -harjoituksessa ja osallistunut aktiivisesti Ilmapuolustuspiirin koulutustapahtumiin oppilaana sekä myöhemmin Naisten Valmiusliiton Lapin alueneuvottelukunnan tiedotustehtävissä.

Kersantti (res) Jussi Lampela on toiminut useita vuosia MPK:n Ilmapuolustuspiirin Pohjoisen alueen harjoituksissa sekä sotilaan taitojen kouluttajana että myös huoltoa organisoimassa. Hänen taitonsa kouluttajana sekä huollon järjestäjänä ovat erinomaiset ja hänen positiivinen otteensa harjoituksissa on ollut omiaan luomaan ympärilleen hyvän hengen. Jussi Lampela on kannustava kouluttaja ja hänen tarmokkuutensa toimissaan on edesauttanut harjoituksien joustavan läpiviennin.

Yliluutnantti (res) Riina Tapio on ollut mukana MPK:n toiminnassa vuodesta 2003. Viime vuodet hän on toiminut Ilmapuolustuspiirin Pohjoisen alueen kouluttajana. Hän on osoittautunut hyväksi ja erittäin luotettavaksi kouluttajaksi. Riina Tapio osaa luoda koulutustilanteessa hyvän, leppeän ilmapiirin. Kouluttajana hän osoittaa korkeaa ammattitaitoa ja on äärimmäisen huolellinen. Yliluutnantti Tapio on pidetty kouluttajakaverina ja hän tukee nuorempia kouluttajia onnistumaan tehtävissään. Riina Tapio oli estynyt saapumasta tilaisuuteen.

Ilmapuolustuspiiri onnittelee lämpimästi ansioituneita.

Kuvat: Jaana Hirvonen, Pasi Parkkila, Leena Ruosteinen ja Kaisa Nikkilä