MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Försvarsutbildningsföreningen

Ilmassa oli jännityksen ja suuren juhlan tuntua, kun Ilmapuolustuspiirin kouluttajat Heikki Mäkitalo ja Perttu Laihonen järjestivät yhdessä Mika Akkasen kollegojen kanssa lämminhenkisen tilaisuuden, jossa Mikalle luovutettiin Huollon ansioristi. Mika oli iloisen yllättynyt saamastaan huomionosoituksesta.

Mika Akkanen majuri (res) on MPK:n ilmavoimille suunnatun huollon operatiivisen reservin koulutuksen uran uurtajia jo vuodesta 2005. Vuosien saatossa koulutustoiminta on kasvanut huollon perus- ja jatkokursseista puolustushaarayhteisen huollon toimialakoulutuksiksi, ilmavoimien vääpelikurssiksi ja loi pohjan MPK:n ilmavoimille tarjoamille huollon koulutuksille koko Suomen alueella. Huollon koulutusryhmä on vuosien mittaan kasvanut ja osa alkuperäisistä kouluttajista on Mikan tavoin siirtynyt uusiin tehtäviin, mutta Mikan aikaansaama huoltomieshenki elää edelleen kaikissa koulutusosastoissa. Hänen panoksensa on mittaamattoman arvokas puolustusvoimille, ilmavoimille, Satakunnan lennostolle kuin myös huollon toimialalle.

Siviiliammatiltaan Mika Akkanen on Turun kaupungin kansainvälisten asioiden päällikkö. Mikan jämptiä ulosantia voimme jälleen kuulla, kun hän julistaa joulurauhan 24.12. klo 12.00 Turun Vanhalla Suurtorilla Brinkkalan talon parvekkeelta.

Ilmapuolustuspiiri onnittelee Mikaa sekä kiittää Heikkiä, Perttua ja Mikan kollegoja Turun kaupungilta.