MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Försvarsutbildningsföreningen

Ilmapuolustuspiirin Pirkkalan koulutuspaikan vuosijuhlassa lauantaina 25.11. palkittiin merkittäviä ilmapuolustuspiirin toimijoita.

Matti Soini everstiluutnantti (evp) palkittiin MPK:n kultaisella mitalilla

Matti Soini toimi Ilmapuolustuspiirin alue- ja koulutuspäällikkönä läntisellä koulutusalueella (nyk. Pirkkalan koulutuspaikka) vuodesta 2007 aina vuoden 2015 loppuun asti. Kaikessa toiminnassaan Soini osoitti erinomaista aktiivisuutta ja sai aikaan koulutusmäärien ja -laadun merkittävää kasvun. Hänen ansiotaan on se, että Satakunnan lennoston ja koko Ilmavoimienkin MPK:lta tilaama koulutus on laadukasta ja tehokasta, jatkuvasti kehittyvää. Ilmavoimien reservin kyky on huomattavasti parempi Soinin innostuneen ponnistelun ansiosta. Matti Soini toimii edelleen aktiivisesti Ilmapuolustuspiirin johtoryhmän asiantuntijajäsenenä, mentorina. Hänen kokemuksensa on mittaamattoman arvokasta piirin jatkuvassa kehittämisessä.

MPK:n rautainen ansiomitali

Lentokonetekniikan kouluttaja ylikersantti Suvi Ahtola, huollon ja vääpelikurssin kouluttaja ylikersantti (res) Noora Kangastupa ja viestialan kouluttaja ylikersantti (res) Jukka Siirilä palkittiin MPK:n rautaisilla ansiomitaleilla. Heitä kaikkia yhdistää oman erikoisalansa rautainen osaaminen ja ammattitaito sekä innostava ja osaava ote kouluttajan tehtävään. Heidän työn jälki on erittäin laadukasta.

Lämpimät onnittelut palkituille.

Kuvat: Kaisa Nikkilä