Siirry sisältöön
Koostekuva Rovaniemen koulutustapahtumista

02.09.2022

Haemme joukkoomme osaavaa valmiuspäällikköä Rovaniemelle.

MPK:n valmiuspäällikkö ilmapuolustuspiirissä on sotilaallisen maanpuolustuksen valmiutta kehittävä toimija, jonka keskeisimpiä tehtäviä ovat koulutus, vapaaehtoisten rekrytointi ja reserviläiskouluttajien käytön suunnittelu osana lennostojen joukkotuotantoa sekä koulutuspaikan valmius- ja turvallisuussuunnittelu.

Valmiuspäällikkö:

  • ohjaa ja valvoo vuosisuunnitelman mukaisen koulutuksen toteuttamista
  • ohjaa ja tukee koulutuspäällikköä ja kouluttajia vuosisuunnitelman mukaisen koulutuksen ja harjoitusten suunnittelussa, valmistelussa ja toteutuksessa
  • suunnittelee koulutuspaikan reserviläiskouluttajien käytön sotilaallisia valmiuksia palvelevassa koulutuksessa sekä Puolustusvoimien kertaus- ja vapaaehtoisissa harjoituksissa
  • suunnittelee ja toteuttaa reserviläiskouluttajien rekrytointia sekä heidän täydennyskoulutustaan
  • osallistuu tukikohtien sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen suunnitteluun
  • valmistelee Lapin lennostolle esitykset vapaaehtoisten sijoittamisesta puolustusvoimien joukkoihin.

Valmiuspäällikkö työskentelee tiiviissä yhteistyössä Lapin lennoston esikunnan, paikallisjoukkojen ja MPK Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirin kanssa. Suoranaisena esimiehenä on MPK Ilmapuolustuspiirin päällikkö Tikkakoskella.

Valmiuspäälliköltä edellytetään tehtävään soveltuvaa koulutusta. Hänellä tulee olla kokemusta koulutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Tehtävässä menestyminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä tietotekniikka-, viestinnän ja verkkokoulutuksen valmiuksia. Perehtyneisyys MPK:n ja Puolustusvoimien toimintaan sekä ilmavoimien tuntemus ovat hakijalle eduksi.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtävän, jossa pääset työskentelemään vapaaehtoistoimijoiden motivoituneessa sekä hyvässä ilmapiirissä ja osaltasi vaikuttamaan siihen, että Suomi on maailman turvallisin maa.

Nyt haettava valmiuspäällikkö toimii MPK Ilmapuolustuspiirissä Lapin koulutuspaikalla Rovaniemellä. Työsuhde alkaa 1.1.2023 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva.

Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (perusmuotoinen turvallisuusselvitys, turvallisuusselvityslaki 19 §). Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Tehtävän palkkaus on noin 3 400 euroa kuukaudessa. Hakijat voivat esittää myös palkkatoivomuksen osaamisensa ja kokemuksensa mukaisesti.

Hakemukset pyydetään lähettämään otsikoituna ”Valmiuspäällikkö ILMAPP/Lapin koulutuspaikka” 30.9.2022 mennessä sähköpostilla MPK Ilmapuolustuspiirin piiripäällikkö Jukka Valkeajärvelle: jukka.valkeajarvi@mpk.fi

Lisätietoja antavat:

  • MPK Ilmapuolustuspiiri J.M. Valkeajärvi p.045 644 7774
  • MPK ilmapuolustuspiirin valmiuspäällikkö Markku Metsäpelto p. 050 502 0259
  • MPK:n hallintopäällikkö Mika Kaven p. 040 6158 393