MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutus
Försvarsutbildning

17.09.2018Intti tutuksi –kursseja on järjestetty eri puolilla maata jo useina vuosina. Suosituilla kursseilla on mahdollisuus tutustua varusmiehen arkeen ja maanpuolustustoimintaan sekä oppia turvallisuustaitoja.

Naisille suunnattu viikonlopun mittainen kurssi Helsingissä toimii pienenä kokeilualustana naisille, jotka ovat harkitsemassa vapaaehtoista varusmiespalvelusta omalta kohdaltaan.  Hakeutuminen naisten vapaaehtoiseen palvelukseen on lisääntynyt; viikonlopun aikana pääsee kokeilemaan ja katsomaan, tuntuuko varusmiepalvelus oikealta ratkaisulta. Kurssin aikana pääsee mittaamaan omia kykyjään ja kouluttautumaan mm. aseenkäsittelyssä, ammunnassa ja taistelu- ja ensiapukoulutuksessa. Yöpyminen kasarmilla tai puolijoukkueteltoissa on myös useimmille osallistujille uusi elämys.

”Etelä-Suomessa tehdyssä kyselyssä havaittiin, että yli 90 prosenttia naisten vapaaehtoiseen varusmiespalvelukseen tulijoista on käynyt aikaisemmin MPK:n kursseilla” kertoo MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen ja kertoo kursseja järjestettävän eri puolilla Uudellamaalla ja myös ruotsin kielellä.

Nyt tiedän, miltä kiväärin rekyyli tuntuu

”Sain tiedon tästä kurssista kaverilta joka oli käynyt saman kurssin aikaisemmin toisessa varuskunnassa. Olen itse ollut kiinnostunut intistä mutta opiskelut ovat vieneet aikaa” kertoo Laura Mattinen ja jatkaa ”nyt tulin mukaan ja nautin viikonlopusta! Kurssi on myös aistikokemus: nyt tiedän, miltä tuntuu olla intin kengissä ja tiedän miltä tuntuu kiväärin rekyyli ammunnoissa” kertoo Laura nauraen.

”Täällä on jo saanut laittaa itsensä likoon” kertoo puolestaan Anna Fred ja olleensa pitkään kiinnostunut maanpuolustuksesta. ”Kurssi on vastannut odotuksia ja kurssin kouluttajat ovat hyviä.”

Kurssinjohtajana jo neljättä kertaa toiminut Maija Gardemeister kehuu omaa kurssiaan hyväksi porukaksi joka haluaa oppia; kurssin henki on ollut koko kurssin ajan upea.

Maija kertoo itse tulleensa mukaan MPK:n toimintaan oman varusmiespalveluksensa jälkeen seitsemän vuotta sitten. ”Alussa olin mukana huoltohommissa eri kursseilla mutta hiljalleen halusin tehdä muutakin.” kertoo Maija ja kertoi, että häntä kannustettiin eteenpäin. ”Kävin kouluttajakoulutuksen samalla kun jatkoin huoltohommia vääpelinä kursseilla.”

Uuden oppiminen ja halu haastaa itsensä kannusti Maijaa eteenpäin. Epämukavuusalueille itsensä haastaminen ei aina ole helppoa, mutta uuden oppimisen kannalta se on välttämätöntä.

”MPK:n toiminta on antanut minulle paljon. Täällä on upeita tyyppejä ja olen saanut toiminnan kautta hyviä ystäviä. Yhdessä tekeminen on hienoa – ja toiminta antaa mahdollisuuden irrottautua omasta päivätyöstä ja siviiliasioista hetkeksi toiseen maailmaan.”

Mikäli kiinnostuit niin oheisesta linkistä löytyy lisätietoa: https://mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/93144