NASTA KATARINA 2018 / Suomalainen nainen maanpuolustajana

Loading Loading...

Ajankohta 20.4.2018 - 22.4.2018
Aika
Kesto 3
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Paikkakunta
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika 1.2.2018 9:00 - 15.3.2018 15:00
MPK kurssinumero 6300 18 13016


Tavoite

Osaa määritellä sotiemme ajan naisten kriisinsietokykyyn vaikuttaneita tekijöitä ja siirtää heidän henkistä perintöään nuoremmille sukupolville. Opiskelija osaa selittää,, kuinka suomalainen nainen on toiminut maanpuolustustehtävissä itsenäisyytemme aikana, sekä löytää mahdollisuuksia osallistua nykypäivän Suomessa kokonaismaanpuolustukseen. Kurssin jälkeen osallistuja tuntee ja tietää naisnäkökulmasta vapaaehtoisen maanpuolustuksen perusteet historiasta nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Kenelle kurssi soveltuu

Kaikille kokonaisturvallisuudesta kiinnostuneille naisille.

HUOM! Ilmoittautuminen aukeaa 1.2.2018 ja päättyy 15.3.2018

Suositeltavat esitiedot

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa.
Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jos-sa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Mak-suohjeet lähetetään osallistumismaksun suorittamista varten kurssilaiselle aikai-sintaan 21 päivää ennen harjoitusta sähköpostitse tai e-kirjeenä. Osallistumisen peruuttaminen tätä ennen ei aiheuta kustannuksia.
Peruskoulutusta, soveltuu kakille.

Sisältö

Puolustusvoimien Suomi 100 -juhlavuoden teemana on Maanpuolustus kuuluu kaikille. Tähän teemaan sopii erinomaisesti nostaa pääosaan suomalainen nainen maanpuolustajana, tasa-arvoisena toimijana miestemme rinnalla. Teemme kurssilla tutkimusretken menneeseen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen sekä tutustumme suomalaisen naisen rooliin kussakin ajassa. Mitä mahdollisuuksia isoäideil-lämme ja heidän äideillään oli toimia aktiivisesti maanpuolustustyössä? Miten naiset kannattelivat Suomen itsenäisyyttä sotiemme aikana? Mitä Naisten Valmiusliiton 140 000 naista tekevät? Miksi nainen toimii rauhanturvaajana, vapaaehtoisessa asepalveluksessa tai viranomaistehtävissä?

KURSSI ON TÄYNNÄ JA jonossa on useita naisia!

Hinta

75,00 EUR

Alue

Dragsvik

Koulutuspaikka

Uudenmaan prikaati, Dragsvik

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja: Taina Luoto, puh. 044 054 5450, taina.luoto@double.fi,
Kurssin varajohtaja: Elina Wirtanen
Koulutussihteeri: Kristiina Slotte, kristiina.slotte@mpk.fi tai 050 5250022