Muonituksen erikoiskurssi - Operaatio soppatykki

Loading Loading...

Ajankohta 16.9.2017
Aika
Kesto 1
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Paikkakunta
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika 15.12.2016 - 15.9.2017
MPK kurssinumero 0700 17 12050


Tavoite

Operaatio SOPPATYKKI on yksi Keski-Suomen vapaaehtoisten maanpuolustus-järjestöjen merkittävistä tapahtumista, jolla kunnioitetaan ja juhlistetaan itsenäisen Suomen juhlavuotta. Järjestelyistä vastaavat Naisten Valmiusliiton Keski-Suomen alueneuvottelukunta sekä jäsenjärjestöt Puolustusvoimien Keski-Suomen aluetoimiston, Ilmasotakoulun ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Hämeen maanpuolustuspiirin Tikkakosken koulutuspaikan tukemana.

Syksyn tapahtumapäivä on lauantaina 16.9.2017 klo 11 – 14 kuudella
eri paikkakunnalla,

- Hankasalmi, Joutsa – Luhanka, Jämsä, Konnevesi, Tikkakoski

Kenelle kurssi soveltuu

Eri järjestöjen kaikki osallistujat, talkoolaiset, ilmoittautuvat MPK:n järjestelmän kautta viimeistään15.9.2017 , www.mpk.fi -> Häme -> Tikkakoski ? Muonituksen erikoiskurssi (0700 17 12050). Tällä varmistetaan että kaikilla osallistujilla on vakuutus voimassa tapahtuman aikana.

Suositeltavat esitiedot

Jaettava hernekeitto keitetään Leijona Cateringin keittiöllä Tikkakoskella. Valmis keitto lastataan soppatykkeihin ja lämpökuljetusastioihin, jotka kuljetetaan eri paikkakunnille.. Hernekeitto jaetaan vastikkeetta .Sotiemme Veteraanit keräyksen Keski-Suomen keräyspäällikkö Kari Kilpeläinen toimittaa keräyslippaita, joihin ruokailija voi halutessaan antaa vapaaehtoisen maksun. Keräyspäälliköltä tulee selkeä ohjeistus.

Keski-Suomen aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Jukka Kentala hoitaa etukäteis- tiedotusta Keskisuomalaisen ja paikallislehtien kautta. Paikallisesti on myös suotavaa tiedottaa ”kansalaisille” tapahtumasta.

Tilaisuuden järjestää
 Naisten Valmiusliiton Keski-Suomen alueneuvottelukunta jäsenjärjestöineen
 Puolustusvoimien Keski-Suomen aluetoimisto
 Ilmasotakoulu
 Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Hämeen maanpuolustuspiirin Tikkakosken koulutuspaikka

Sisältö

Aikataulu 16.9.
n. klo 5.00 – 8.00 Hernekeiton valmistaminen, Leijona Catering
Soppatykkien lämmittäminen, Keiton lastaaminen
9.00 Soppatykit ja henkilöpakettiautot valmiina lähtöön
Kuljetus, soppatykin matkavauhti n. 60 km/h
- Jakelupaikkojen valmistaminen eri paikkakunnilla ( pöydät, mahdolliset teltat ym. ”maisemointi”)
- Kuljetuksen mukana tulevat kertakäyttöastiat, suojakäsineet, käsidesit, jakeluun tarvittavat lämpöastiat, kauhat, jätesäkit ym.
10.45 Soppatykit valmiina jakelupaikkakunnilla

11.00-14.00 Hernekeiton jakelu
Soppatykin tyhjentämisestä ja pesemisestä tulee erillinen ohje!

14.00 Soppatykit paluumatkalle Tikkakoskelle

Jakelupaikan siivous

Hinta

Alue

Tikkakoski

Kysy lisätietoja

Lisätiedot
Kaija Koponen, kurssinjohtaja, 040 5428 456 iltaisin, kaija.koponen@gmail.com
Eero Antila, kapteeni, 0299 485 111, eero.antila@mil.fi
Riku Tenhunen, koulutuspäällikkö, 040 7515 233, riku.tenhunen@mpk.fi