Kyberturvallisuuden erikoiskurssi

Loading Loading...

Ajankohta 22.9.2017 - 24.9.2017
Aika 17:00
Kesto 3
Kertausharjoitus-vuorokaudet 2
Paikkakunta
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika 7.5.2017 3:00 - 22.8.2017 23:59
MPK kurssinumero 0400 17 12404


Tavoite

Kurssin jälkeen oppilas osaa kyberturvallisuuden perusperiaatteet; osaa käyttää valittuja skannausohjelmistoja ja pakettianalysaattoreita sekä lokitiedostoja ja muita menetelmiä liikenteen ja käyttäjien havaitsemiseen ja tunnistamiseen; osaa perusmenetelmät kuinka suojata tietokoneita, palveluita ja liikennettä;
tuntee kyberhyökkäyksen toteutustapoja, viranomaistoimijoita ja tietoturvaan vaikuttavaa lainsäädäntöä; tuntee tärkeimmät tiedonsiirtoprotokollat ja tietoverkkoarkkitehtuureja.
tunnistaa yleisimpiä tietoturva-aukkoja ja osaa paikata niitä; tunnistaa hyökkäyksiä; tietää kuinka Internetissä kerätään tietoja; osaa koota tietoverkon tilannekuvaa, ja tietää kuinka häiriötilanteen selvitystä johdetaan.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille, jotka ovat kiinnostuneet hankkimaan käytännön kyberturvallisuustaitoja.

MPK valitsee kurssille hyväksyttävät henkilöt!

Suositeltavat esitiedot

Kurssille hyväksyntä edellyttää MPK:n kyberturvallisuuden jatkokurssitasoisen kurssin suorittamista (esim. Kyberturvallisuuden jatkokurssi johtaminen/tekninen [Santahamina 01/2017], OSINT [Santahamina 04/2017]).

Sisältö

Kurssi toteutetaan sisätiloissa oppitunteina ja soveltavana tilanteenmukaisena harjoituksena suljetussa tietoverkossa.
Kurssiin liittyy ennakkoluentoilta, ennakkotehtäviä ja oheismateriaalia PV Moodlessa.

Koulutuksen keskeisinä tavoitteina on tunnistaa verkko- ja informaatio-operaatioiden rakenne ja toiminta sekä varautuminen niihin ja toiminnan johtaminen.

Koulutettavat osallistuvat ns. BLUE team toimintaan, jossa he toimivat organisaatiossa tietoturvaryhmänä. Ryhmän tehtävänä on suojata oman yrityksensä kriittinen tietojärjestelmä yhä pahenevassa informaatio-operaatioympäristössä.

Hinta

70,00 EUR + alv 0%

Alue

Helsinki

Koulutuspaikka

Santahamina, Helsinki

Kieli

Suomi

Kysy lisätietoja

Kurssiin liittyvät kyselyt:
Kurssinjohtaja Tero Oittinen, tero.oittinen@mpk.fi

Kurssin hallinto:
Koulutussihteeri Eeva Keränen, p. 040 5033 167, eeva.keranen[at]mpk.fi